Week van 5 februari tot 9 februari

   Godsdienst : We werken verder aan het thema ' Dragen en gedragen worden.'

Wiskunde: We maken een LVS toets. We meten met de centimeter, maken bouwsels aan de hand van een grondplan en omgekeerd. We oefenen de maal-en deeltafels nog eens in , lezen de klok op een uur en half uur nauwkeurig en oefenen de reeds aangebrachte rekenoefeningen in.

Nederlands: We schreven woorden in het meervoud en woorden met eindletter -t,-d,-p en  -b. Hierbij maken we het woord langer om te weten wat we moeten schrijven.

Wero: In ons thema 'Op wieltjes' beluisterden we een verhaal van familie 'Wielen' . We maakten ook onze eigen stamboom. We gingen op zoek naar verschillende voorwerpen op wieltjes. Hoe draait het wiel ? De uitvinding van het wiel kwam ook aan bod. We keken aan de schoolpoort of er voertuigen voorbij reden die duurzaam of niet duurzaam zijn. We staken dan ook veilig het zebrapad over. Er werd ook een ronde kalender gemaakt met de dagen van de week, de seizoenen en de maanden.

Muzo: Op donderdag werd er rond ICT gewerkt. Er werden detailfoto's genomen, stopmotion filmpjes en filmpjes vanuit 'muizenogen' gemaakt. 

Schrift : In de schriftles schreven we de hoofdletters O,A en Q

Op woensdag was het flitsend /fluodag. Wat zagen we er allemaal oogverblindend uit !

Op vrijdag vierden we carnaval om daarna te kunnen genieten van een welverdiende krokusvakantie.

We duimen alvast voor mooi weer !

Klik HIER voor foto's.




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september

Week van 20 tot 24 november