Week van 22 tot 26 januari

   Godsdienst : We zijn gestart met het nieuwe thema ' Dragen en gedragen worden.' We droegen verschillende dingen op steeds een andere manier. We bekeken hierover ook prenten.

Wiskunde: We maakten oefeningen van het type T - E en T - TE bv. 70 - 3 = .  en 70 - 23 =  De oefeningen werden gelegd met het getallendoosje en ook voorgesteld op de getallenlijn.  Bij de oefeningen  T - TE splitsen we eerst het tweede getal. Daarna trekken we de tientallen van elkaar af. Van het bekomen tiental trekken we nog de losse af. Ook het nemen van de helft van getallen tot 100 werd uitgebreid. 

Nederlands: We schreven woorden met een dubbele staart bv. prent en woorden met een driedubbele staart bv. hoogst. Ook leerden we de verwijswoorden 'hij' en 'zij' te gebruiken in een zin. Op donderdag was het gedichtendag. We mochten genieten van enkele gedichten rond het thema 'winter' en maakten hierbij ook leuke opdrachtjes. 

Wero: In ons thema 'Ik kleed me goed aan. ' werden we echte modeontwerpers die een eigen garderobe hebben ontworpen voor enkele poppetjes. We bekeken een filmpje hoe er van wol een trui gemaakt werd.

Muzo: Op donderdag werden er voor de laatste keer pleistervriendjes gemaakt, toneeltjes gespeeld rond 'ziek zijn' en ook was er weer  drama rond 'winterpret'. 

Schrift : In de schriftles schreven we de hoofdletter S.

Volgende week woensdag is het pedagogische studiedag. Er is dan geen les voor de leerlingen. 

In de laatste week voor de krokusvakantie mogen de kapoenen op woensdag al flitsend of in fluo naar school komen en op vrijdag is er een vrije keuze om zich te verkleden.


Klik HIER voor foto's van de gedichtendag. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september

Week van 20 tot 24 november