Week van 19 tot 23 februari

   Godsdienst : We werkten rond het verhaal van de lamme. 

Wiskunde: Er werden figuren gespiegeld. We leerden over rechte, gebogen en gebroken lijnen. Deze werden herkend in de klas en op een tekening. Samen met de juf werden er rekenverhaaltjes opgelost: dit deden we aan de hand van een stappenplan. 1. We lezen eerst het vraagstukje.2.We zetten de vraag in roze fluo. 3. Wat weten we al, markeren we met gele fluo. 4. We maken een formule (optelling, aftrekking, deling of vermenigvuldiging). 5. We rekenen de formule uit. 6. Als laatste stap herlezen we de vraag en formuleren we een antwoordzin. 

Nederlands: We maakten enkele toetsen van taalbeschouwing, spelling en begrijpend lezen.

Wero: We werken ons  thema 'Op wieltjes' af met het maken van een ronde kalender met de dagen, weken en maanden van het jaar. Ook voerden we een experiment uit waarbij we bekeken welke voorwerpen er glijden of rollen. 

Muzo: Op donderdag werd er nog rond ICT gewerkt. Er werden detailfoto's genomen, stopmotion filmpjes en er filmpjes vanuit 'muizenogen' gemaakt. 

Schrift : In de schriftles schreven we de hoofdletters P en B

Volgende week werken we rond de Jeugdboekenmaand. Kan iedereen zijn lievelingsboek meebrengen ? Op maandag ( waterklas) en dinsdag ( ballenklas) houden we ook een zwerfvuilactie op de Heikant. Gelieve aangepaste kledij aan te doen en een fluohesje. Voor de atletiekklas gaat dit door op 5 maart. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september

Week van 20 tot 24 november