Week van 20 tot 24 november

   Godsdienst : We beluisteren en bespreken het verhaal van de 12-jarige Jezus in de tempel. Volgende zondag begint de advent. We leerden de betekenis van het groen, het rode lint en de vier kaarsen.

Wiskunde: We oefenen elke dag de maaltafel van 10 als dagstarter. Dit ging heel vlot. Deze week leerden we ook de deeltafel van 10. We maakten optellingen en aftrekkingen met tientallen, ook op de getallenlijn. 

Nederlands: Deze week was het de voorleesweek. Elke dag werd er een mooi verhaal gelezen. Op maandag ging dit door in de leraarskamer en op dinsdag kwam juf Roos langs. Op woensdag mochten we genieten van een boekje, gelezen door de mama van Jules. Op donderdag waren we zelf een voorleesbuddy voor onze klasgenootjes en op vrijdag beluisterden we een verhaal in het voorleeskamp. Lezen en voorlezen is altijd een feest !

Wero: We keken welke materialen we echt nodig hebben als we op reis gaan . Hebben we echt alles nodig wat we willen ? Wat doe je met speelgoed dat je niet meer gebruikt ? Op dinsdag kwam de Verhalenkoning langs met een leuk en spannend verhaal. Volgende week maandag is er fietscontrole. We brengen onze fiets zeker mee. Op vrijdag 1/12 is er de spelletjesnamiddag. Misschien toch nog eens doorzeggen aan de oma's en opa's. 

Muzo: Op donderdag werd er gedanst op robotmuziek, brachten we speelgoed tot leven of was er een schimmenspel rond de Sint.

Schrift : In de schriftles leerden we de hoofdletter T en herhaalden de reeds aangebrachte hoofdletters. 

Klik HIER  voor enkele foto's.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september