Week van 22 tot 26 april


 Wiskunde: De maaltafel van 6 werd aangebracht. We maakten oefeningen van het type TE + TE (met en zonder brug). Ook werd dit voorgesteld op de getallenlijn.

Nederlands: We begonnen aan thema 7: Padden kussen. Hier maken onze vrienden, de Taalkanjers kennis met een meneer van Natuurpunt. Deze nodigt hen uit om te helpen bij het oversteken van de padden tijdens de paddentrek. We leerden ook over de lidwoorden: de, het en een.

Wero: We begonnen aan het thema: ' Tussen de sterren'. We lazen en beluisterden het verhaal 'Naar de maan' en leerden over sterren en vallende sterren. Ook maakten we kennis met de voorwerpen om naar de sterren te kijken. Op vrijdag stapten we  naar de windturbine naast de E17. Dit was heel leerrijk. Als ontspanning sprongen we op het springkasteel en dronken een appelsapje.

Schrift : In de schriftles schreven we de hoofdletter G en C

Muzo: We werkten rond het thema ruimte . We lazen het boekje: Welterusten kleine beer en knutselden een sterrenhemel. In een andere beeldactiviteit lieten we een astronaut landen op een planeet. Dit is in collage-vorm. Bij juf Céline werkten ze rond muziek. We denken ook al eens aan vaderdag. 😏

Klik HIER voor foto's van onze uitstap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september

Week van 20 tot 24 november