Week van 4 tot 8 december

 Godsdienst : We beluisteren en bespreken het verhaal van Zacheüs. We gaan samen op stap naar Kerstmis door wekelijks een adventsopener in de klas te houden.

Wiskunde: We maakten een toets rond blok 2: tientallen. Dit verliep heel goed. We onthouden dat we bij een aftrekking het grootste getal vooraan schrijven. Bij een vermenigvuldiging stelt het eerste getal het aantal groepjes voor. Daarna werkten we rond de andere getallen tot 100. We leggen ze met ons getallendoosje, lezen en schrijven de getallen correct en plaatsen ze ook op de getallenlijn.

Nederlands: Deze week leerden we woorden schrijven met een lange ij. Ook het au-verhaal kwam aan bod. In dit verhaal zien we woorden met de au. We letten op de verbinding bij het schrijven ! Bij de au is de verbinding onderaan en bij de ou is de verbinding bovenaan. We schreven ook meervouden van woorden. Iedere dag lezen we een kwartiertje in ons boekje van de bib.

Wero: We starten met ons volgend thema:' Donker buiten, licht binnen. ' We hadden een klasgesprek rond bang zijn naar aanleiding van een verhaal. In dit Zonnekind werken we ook rond energie.

Muzo: Op donderdag werd er gedanst , geknutseld en muziek gemaakt rond het thema 'Kerst'.

Schrift : In de schriftles schreven we de hoofdletters K, H, Z. 

Op dinsdag kregen we bezoek van de Sint en de pieten. Hij bracht ons leuk speelgoed voor in de klas. We smulden van letterkoekjes en van een lekkere pannenkoek.

Klik HIER voor enkele foto's.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september

Week van 20 tot 24 november