Week van 11 tot 15 maart

We tellen elke dag af naar de bosklassen en openen een gordijntje waar we iets te weten komen over ons verblijf in Maasmechelen .

Wiskunde: De maaltafel van 4 werd aangebracht. We oefenden ook brugoefeningen tot 100. bv. 57 + 6. Hierbij vullen  we eerst aan tot het volgende tiental, we splitsen het tweede getal en doen de rest erbij.

Nederlands: We maakten kennis met onze leesmakkers van het vijfde leerjaar. Na de bosklassen zullen ze elke week een half uurtje komen lezen met een vriendje van het tweede leerjaar. We schreven ook nog woorden die beginnen met be-, ver- en ge. Ook kwamen woorden eindigend op -el, -er en -e aan bod. We horen een doffe e maar schrijven een E. Al lezend genoten we van het zonnetje op donderdag.

Wero: We werkten ons  thema 'Jeugdboekenmaand ' af en bekeken welke afspraken er in de bibliotheek zijn. Wat kan wel en wat mag niet ?

Muzo:  Dinsdag brachten we een bezoek aan de Wiek waar we konden genieten van de culturele voorstelling 'RDKPJ '. Op donderdag oefenden we enkele liedjes voor op de bosklassen en we speelden kringspelletjes op de speelplaats.

Schrift : In de schriftles schreven we de hoofdletters V en W

Volgende week zijn we op bosklassen en kunnen jullie ons elke dag volgen op de bosklasblog voor nieuws en foto's. We duimen alvast voor mooi weer en een fijne bosklasweek !

HIER kan je enkele foto's vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week van 11 tot 15 september

Week van 20 tot 24 november